Over ons

Wat is een raskattencafé?

Een raskattencafé is een plek waar je kan ontbijten, lunchen en borrelen terwijl je omringd wordt door raskatten. Tijdens je bezoek kan je spelen en knuffelen met de katten. Het concept kattencafé is ontstaan in Japan en is daarna overgewaaid naar Europa. 


Een raskat is iets speciaals. Mensen die van katten houden, ze thuis niet kunnen hebben, geen tijd hebben voor een kat of zich willen oriënteren voor ze er één aanschaffen, kunnen bij ons van de beestjes genieten. Katten geven mensen ontspanning en zijn een belangrijk element voor kinderen om hun empathisch vermogen te ontwikkelen. Zo leren ze rekening te houden met het huisdier.

Voor koffieliefhebbers hebben wij barista-koffie.

 

Onze missie en visie

Missie: wij laten onze gasten een wow-ervaring beleven met onze raskatten. In onze gezellige lunchroom met barista-koffie, gebruiken wij zoveel mogelijk biologische producten. Bij ons staat een bijzondere beleving en gastvrijheid hoog in het vaandel.

Visie: in onze samenleving groeit de behoefte aan ontspanning en samenzijn. Mensen krijgen het steeds drukker, maar krijgen ook steeds meer vrije tijd. Onze gasten kunnen bij ons onthaasten. Voor kattenliefhebbers zijn wij een droomplek. 

 

Onze naam en verhaal

Laat ik beginnen met mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Jorinde en ik ben de eigenaresse van All Joor's raskattencafé. Misschien gaat er nu al een lampje branden als je mijn naam en mijn bedrijfsnaam ziet. De naam en het logo hebben en betekenis. Joor's klinkt als het Engelse "jouw", maar je schrijft het als mijn bijnaam Joor. Daarnaast staat All Joor's voor het Engelse "Ik sta tot uw dienst". Dit is omdat gastvrijheid erg belangrijk is voor ons. Het logo is een wassende kat met een kop koffie. Het gezegde is: als de kat zich wast, komt er visite. Dit is in de horeca natuurlijk altijd zo. De kop koffie staat als teken voor de barista. De twee beelden samen vormen ook de voorstelling dat de kat aan het genieten is van de koffie.

Hoe ik op het idee ben gekomen om dit raskattencafé te beginnen, gaat terug naar mijn jeugd. Op mijn 11e las ik in de krant over het eerste Europese kattencafé in Parijs. Ik was meteen enthousiast en sindsdien wist ik dat ik dit wou beginnen. De drie dingen die ik leuk vind, zijn zo gecombineerd: de katten, het bedienen van gasten en het ondernemerschap. Thuis heb ik ook altijd katten om mij heen gehad. Ik ben dol op ze. Het viel mij op dat de meeste kattencafé's niet met raskatten werken. Ik zag daar een kans om een kattencafé te beginnen met alleen maar raskatten en het daarom ook een raskattencafé te noemen. Alle katten zijn uitgezocht op basis van hun karakter, zodat ze het naar hun zin hebben. Zo staan deze katten erom bekend dat ze goed tegen drukte kunnen, met kinderen kunnen omgaan, van aandacht houden en goed met andere katten kunnen samenleven.

over-ons

Maak kennis met onze katten

8c27e7eb-4e3d-4d75-87dc-b1b82f561ca2.JPG

Kaj

Leuk om je te leren kennen. Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben dus Kaj en een Maine Coon. Je kan wel stellen dat ik de knapste ben van het stel en de leiding van dit "zootje ongeregeld" op mij heb genomen.
Kaylee is mijn zusje. Stoeien doe ik graag met haar.
Als ik mijzelf moet omschrijven, dan ben ik een knuffelbeer. Groot en zacht. Als je goed kijkt, zie je mij altijd lachen.
Kom gezellig langs en zeg dan even gedag tegen mij.

IMGP0244JV.jpg

Kaylee

Hoi, ik ben Kaylee!

Superleuk dat je meer over mij wilt weten. Ik ben een Maine Coon met de kleur black tortie. Dat kan je zien aan mijn bruine vlekjes. Kaj is mijn grote broer. Ik ben de wat rustigere poes van ons gezelschap en kan het met iedereen goed vinden. Daarnaast speel ik graag met alles wat los en vast zit. Ik vind het vooral leuk om te rollen op mijn rug. Aandacht is super, maar ik ben geen schootjespoes. Graag lig ik lekker naast je. Tot ziens!

IMGP0290JV.jpg

Mellow

Goede dag, mijn naam is Mellow.

Jorinde (Joor) noemt mijn zusje Maura en mij vaak de bolletjes. Ze kan ons bijna niet uit elkaar houden, omdat wij Heilige Birmanen zijn. We hebben allebei een tabby point. Als je goed kijkt, herken je mij aan mijn roze neusje. Ik ben net als Kaylee de rustige van onze groep. Ik kijk graag hoe anderen stoeien met elkaar. Op schoot liggen vind ik lekker. Ik kan supergoed spinnen en geniet van aaitjes. Ik zie je graag in ons huis.

IMGP0265JV.jpg

Maura

Hoi hoi, ik ben Maura.

Ik omschrijf mijzelf als heel nieuwsgierig. Wat zal er achter een dichte deur zijn, en wat zit er in een doos? In mijn vorige leven was ik vast ontdekkingsreiziger: met de wind in mijn haren lekker op onderzoek uit. Oh ja, ik ben een Heilige Birmaan en om verwarring te voorkomen, zal ik verklappen hoe je mij kunt herkennen... mijn neusje is donker! Mijn vacht op mijn ruggetje is ook donkerder dan die van mijn broertje Mellow. Het geeft niet hoor, als je ons niet uit elkaar kunt houden. Dat begrijp ik best.

P4180430a.jpg

Aaron

Yo, ik ben Aaron.

Ja hè hè, is het nu eindelijk mijn beurt? Top! Ik ben een chocolate Sphynx, een echte druktemaker en lekker ondeugend. Ik klim graag bij iedereen op schoot. Ik ren en vlieg door ons huis en stoei graag met de anderen. Soms misschien een beetje te lang, maar de anderen kunnen mij gewoon niet aan. Hé, een speeltje! Oh sorry, ik werd even afgeleid. Kom langs en probeer mij maar eens uit te putten. Ik daag je graag uit!

P4180402a.jpg

Amy

Hallo, Amy hier.

Ik ben Amy. Ik ben net als Aaron een Sphynx, maar mijn kleur is blauw. Aaron is mijn halfbroertje en stoeit graag met mij. Ik zelf houd niet zo van dat ruige stoeien, maar spelen vind ik zeker leuk. Wij Sphynxen zijn gek op warmte, dus knuffelen en op schoot liggen zijn een hobby van mij. Maar koude handen? Brrrr, nee. Dan ben ik zo weg. Zachte, warme kleedjes vind ik super. Begroet mij zeker als je langskomt. Ik kan niet wachten om op schoot te komen liggen.

4F4E67FA-5944-4F94-8D0D-20B7DC99B261.jpeg

Cherry

Hoi, mijn naam is Cherry.

Ik ben een RagaMuffin en het broertje van Berry. Wij zijn van origine Hagenezen. Mijn karakter is heel zachtaardig en bescheiden. Mijn naam doet soms vermoeden dat ik een vrouwtje ben, ook al ben ik dat niet. Zodra ik gasten zie, kijk ik eerst vanaf een afstandje wat er binnengekomen is. Eenmaal goedgekeurd, kom ik graag een aaitje halen. Spelen is niet mijn grootste hobby. Kijken naar de anderen die als een malle achter nepveren aanhollen, vind ik wel geweldig. Hopelijk tot snel.

5E0F42F7-4CC8-4B72-B62A-B5C1923E1B64.jpeg

Berry

Mijn naam is Berry. Aangenaam kennis te maken. Ik ben net als mijn broertje Cherry een RagaMuffin. Je kan mijn ras vergelijken met een Ragdoll. Mijn karakter lijkt erg op dat van Cherry. Ik houd wel van spelen, zolang het speelgoed een belletje heeft. Wat een geweldig geluid is dat. Ik kan het niet weerstaan en moet meespelen als ik dat gerinkel hoor. Wel ben ik in het begin wat voorzichtig bij nieuwe gasten. Benader mij daarom rustig. Laat mij maar op mijn gemak kennismaken door aan je hand te snuffelen en voor je het weet zijn we vriendjes. Zie ik je binnenkort?

407C6CE3-9F67-4AC2-B09F-04E95506C49C.jpeg

Fozzy

Hey! Ik ben Fozzy en een Burmees. De jongste van de groep en de kleinste. Ondanks dat ik de kleinste ben, wil dat niet zeggen dat ik geen pit heb. Zodra je bij ons binnenstapt, zal ik een van de eersten zijn die bij je op tafel springt. Ik houd van nieuwe mensen ontmoeten en lig graag op schoot. Hoe ik mijzelf zou omschrijven? Een energiebom! Zie mij maar door de lucht springen, zodra er speelgoed tevoorschijn komt. Zo rond de middag pak ik vaak mijn rust en slaap ik bij Kaj of Kaylee. Die zijn zo lekker warm met hun lange vacht en ik krijg zelfs een wasbeurt. Hoewel ik ook graag met mijn halfbroertje Frodo, in het mandje voor het raam, slaap of lig te zonnen. Zo, nu ik mij aan jou heb voorgesteld, stel jij je dan aan mij voor? Tot later!

575E3793-7654-4248-AC9A-11C9914A2751.jpeg

Frodo

Save the best for last. Ik ben Frodo (een Burmees) en zeker weten de ondeugendste van iedereen. Joor heeft heel wat moeite om mijn ondeugende streken in de hand te houden. Als je langskomt, kijk dan zeker even naar de bar. Een groot deel van het glas dat je ziet, heeft ze extra moeten neerzetten om mij tegen te houden. Leuk spelletje om altijd de kiertjes te vinden en als een verrassing tevoorschijn te komen. Ook trek ik graag draden ergens onder vandaan of haal ik de decoratie van de wand. Ondanks mijn ondeugende karakter ben ik ook heel lief en aanhankelijk. Ik kom graag bij je langs om te knuffelen of te spelen.